امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

فرسایش و راههای مقابله با آن

فرسایش و راههای مقابله با آن دسته: زمین شناسی
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 169 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 37

فرسایش كه به آلمانی Abtrag وبه فرانسه وانگلیسی Erosion گفته می‌‌شود، از كلمه لاتین Erodere گرفته شده وعبارت است از فرسودگی و از بین رفتگی مداوم خاك سطح زمین (انتقال یا حركت آن از نقطه ای به نقطه دیگر در سطح زمین) توسط آب یا باد

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

فرسایش و راههای مقابله با آن

فهرست

1- مقدمه 3

2- اهمیت فرسایش 4

3- انواع فرسایش 5

4- مراحل مختلف فرسایش 7

5- اشكال مختلف فرسایش 8

6- اثر و نتیجه فرسایش 14

7- مبارزه با فرسایش خاك 17

8- مبارزه با فرسایش آبی 18

9- مبارزه با فرسایش بادی 29

10- منابع و مراجع 37

1- مقدمه

فرسایش كه به آلمانی Abtrag وبه فرانسه وانگلیسی Erosion گفته می‌‌شود، از كلمه لاتین Erodere گرفته شده وعبارت است از فرسودگی و از بین رفتگی مداوم خاك سطح زمین (انتقال یا حركت آن از نقطه ای به نقطه دیگر در سطح زمین) توسط آب یا باد[1].

خاك یكی از مهمترین منابع طبیعی هر كشور است. امروزه فرسایش خاك به عنوان خطری برای رفاه انسان و حتی برای حیات او به شمار می‌رود. در مناطقی كه فرسایش كنترل نمی‌شود، خاك ها به تدریج فرسایش یافته، حاصلخیزی خود را از دست می دهند.

فرسایش نه تنها سبب فقیر شدن خاك و متروك شدن مزارع می گردد و از این راه خسارات زیاد و جبران ناپذیری را به جا می گذارد، بلكه با رسوب مواد در آبراهه ها، مخازن سدها، بنادر و كاهش ظرفیت آبگیری آنها نیز زیانهای فراوانی را سبب می‌گردد. بنابر این نباید مساله حفاظت و حراست خاك را كوچك و كم اهمیت شمرد.

اگر استفاده خاك بر اساس شناسایی استعداد و قدرت تولیدی آن ومبتنی بر رعایت اصول صحیح و علمی باشد، خاك از بین نمی رود[2]. فقط در سایه حمایت پوشش نباتی(درختان یا سایر گیاهان) بوده كه فرسایش خاك بسیار كند شده و تعادلی در تشكیل و فرسایش خاك ایجاد گردیده است.

این تعادل مساعد كه تحت تاثیرشرایط طبیعی حكمروا شده بود،از زمانی كه بشر زمین را به منظور تهیه محصول وبدست آوردن غذا و دیگر مایحتاج خود ،موردكشت و زرع قرار داد تا از آن به عنوان مرتع استفاده كرد، بر هم خورد و زمین ها در معرض فرسایش شدید و وسیع قرار گرفت .

بنابراین فرسایش قبل از آنكه مورد بهره برداری انسان قرارگیرد نیز اتفاق می‌افتاده(فرسایش طبیعی) ولی از وقتی‌كه انسان در آن به كشت و زرع پرداخت باعث فرسایش بیش از حد(فرسایش سریع وشدید) خاك شده است.

2- اهمیت فرسایش

درست است كه از خاك هایی كه در نتیجه‌ فرسایش آبی شدید ازنقاط مرتفع‌تربه نقاط پست‌تر یا چاله‌ها وپشت سد‌ها منتقل می‌شود، باز زمین به وجود میآید واین گونه زمین‌ها اغلب امكان دارد زمین‌های رسوبی یا آبرفتی حاصلخیزی باشد(كما‌‌‌ اینكه زمین‌های حاصلخیز را در اكثر موارد همین زمین‌های رسوبی یا آبرفتی تشكیل می‌دهد) ولی از آنجا كه مقدار زمینی‌كه بر اثر رسوب و تجمع مواد بوجود می‌آید در مقابل سطح‌هایی‌كه خاك آن فرسایش یافته است، ویران می‌شود، تا این رسوبات را بوجود آورد،آنقدر ناچیز و بی‌ارزش است،كه به منظور جلوگیری از تخریب و زیان‌های بیشتر و همچنین حفظ تعادل طبیعت باید با اقدامات سریع وجدی تا آنجا كه ممكن است مانع از فرسایش خاك شد.

طبق محاسباتی كه صورت گرفته است، بطوركلی برای تشكیل یك سانتی‌متر‌خاك 500 تا 800 سال زمان لازم است، و‌ اگر حساب كنیم كه خاك زراعتی 25 سانتی‌متر عمق داشته باشد پس این ضخامت خاك، طی 20 هزار سال‌كا

رمداوم طبیعت بوجود آمده است.

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : فرسایش و راههای مقابله با آن , فرسایش , راههای مقابله بافرسایش , انواع فرسایش , مراحل مختلف فرسایش , اشكال مختلف فرسایش , اثر و نتیجه فرسایش , مبارزه با فرسایش خاک , مبارزه با فرسایش آبی , مبارزه با فرسایش بادی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر