امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بازیافت مواد

بازیافت مواد دسته: زمین شناسی
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 9 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 5

یكی از مهمترین اهداف در پردازش مواد زاید جامد، بازیافت و جداسازی تركیبات با ارزش از داخل زباله و تبدیل آن به مواد اولیه می‌باشد امروزه تكنیك‌های مختلفی در جهان برای تفكیك و جداسازی اجزای تركیبی مواد زاید جامد توسعه یافته اند كه از مهمترین این تكنیك‌ها می‌توان به دو روش عمده تفكیك از مبدأ تولید و تفكیك در مقصد كه ذیلا به آن پرداخته خواهد شد، اشاره

قیمت فایل فقط 22,100 تومان

خرید

7 ـ بازیافت مواد

یكی از مهمترین اهداف در پردازش مواد زاید جامد، بازیافت و جداسازی تركیبات با ارزش از داخل زباله و تبدیل آن به مواد اولیه می‌باشد. امروزه تكنیك‌های مختلفی در جهان برای تفكیك و جداسازی اجزای تركیبی مواد زاید جامد توسعه یافته اند كه از مهمترین این تكنیك‌ها می‌توان به دو روش عمده تفكیك از مبدأ تولید و تفكیك در مقصد كه ذیلا به آن پرداخته خواهد شد، اشاره كرد :

الف ـ تفكیك از مبدأ تولید

روش جداسازی و تفكیك در مبدأ یكی از مهمترین و كم هزینه ترین روش‌های جداسازی و تفكیك مواد زاید، محسوب می‌شود.

در این روش، زایدات قابل بازیافت پس از جداسازی در منزل جهت ذخیره سازی به ظروف ویژه ای كه بدین منظور در محیط‌های مسكونی، نصب گردیده اند، منتقل و سپس توسط سرویس‌های ویژه و منظم از محل تولید به محل تبدیل، حمل می‌گردند. یكی از محسّنات این روش عدم اختلاط و آلودگی مواد زاید قابل بازیافت با هم و در نتیجه عدم نیاز به ضدعفونی و شستشوی مضاعف و همچنین صرف هزینه های مازاد است.

ب ـ تفكیك در مقصد

روش جداسازی و یا تفكیك در مقصد نیز یكی دیگر از روش‌های بازیافت و جداسازی مواد زاید به حساب می‌آید. در این روش زایدات قابل بازیافت پس از ورود به مراكز انتقال و یا دفع به توسط روش سنتی و با صرف نیروی انسانی و یا توسط انواع سیستم‌های مكانیزه همانند سرند، آهن ربا، تونل باد و . . . از داخل مواد تفكیك و جداسازی می‌گردند. بطور كلی هر كارخانه بازیافت و تبدیل مواد زاید جامد از سه قسمت اساسی زیر تشكیل شده است:

1 ـ قسمت دریافت مواد

2 ـ قسمت جداسازی

3 ـ قسمت آماده سازی محصول و تولید

از نظر كلی تمام موادی را كه مصرف كنندگان به دور می‌ریزند می‌توان بازیابی كرد. در عمل بین كمیت و كیفیت این مواد تفاوت وجود دارد. موادی كه برای بازیابی و برگشت به صورت مواد اصلی نامناسب هستند موادی می‌باشند كه عناصر تشكیل دهنده آن‌ها بسیار متفاوت بوده و نامرغوب می‌باشند. از اینرو مدیریت مواد زاید جامد با دارا بودن اهداف مشخص در مورد مقداری از زباله كه باید بازیابی شده و یا به روش‌های دیگر دفع تحویل گردد، قادر به ارائه سیستم مشخصی از بكارگیری و استفاده مجدد این مواد خواهد بود. با توجه به میزان مواد تشكیل دهنده زباله، میزان بازیافت آن‌ها نیز در هر كشوری بر حسب سیاست گذاری‌ها و وضعیت اقتصادی و نیاز به منابع تفاوت دارد (7).

در كشور ما با وجود 20 درصد مواد بازیافتی از قبیل كاغذ، كارتن، پلاستیك، شیشه و فلزات و نیز حدود 70 درصد مواد قابل كمپوست اتخاذ سیستم بازیافت از مبدأ یك تحول اساسی در مدیریت مواد زاید جامد خواهد بود. قابل ذكر است كه در حال حاضر بازیافت از زباله های بیمارستانی و مراكز بهداشتی ممنوع می‌باشد.

8 ـ راه كارهای اساسی ویژه بهینه سازی مدیریت مواد زاید جامد شهری

قیمت فایل فقط 22,100 تومان

خرید

برچسب ها : بهینه سازی مدیریت مواد زاید جامد شهری , مواد بازیافتی , كارخانه بازیافت و تبدیل مواد زاید جامد , روش جداسازی و تفكیك در مبدأ , بازیافت مواد

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر